Sunday, December 3, 2023

Uslovi korištenja

Uslovi i pravila korištenja

Korištenjem bilo kojeg dijela Edeb.net web stranice i svih njegovih dijelova automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja.

Niti jedan dio Edeb.net web stranice portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promovisanje istih niti za izazivanje bilo kakve fitne, tj. niti bilo čega što bi dovelo do kršenja šerijatskih propisa.

Edeb.net sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja i linkova na vanjske stranice.

Edeb.net sadržaje objavljuje u dobroj namjeri, tj. sadržaji su edukativnog karaktera. Sve sadržaje portala Edeb.net koristite na vlastitu odgovornost i Edeb.net se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Dozvoljeno je prenijeti članke uz obavezno navođenje izvora pri čemu su dužni objaviti izvor i link na originalni tekst na Edeb.net, te je dozvoljeno dijeliti linkove sa Edeb.net po društvenim mrežama pod uslovom da je namjera (nijet) onog ko dijeli dobrog karaktera.

Edeb.net polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje. Strogo je zabranjeno preuzimanje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala i podložno je tužbi.

Edeb.net zadržava prvo dorade objavljenih materijala i sadržaja. Edeb.net ne preuzima odgovornost za sadržaj i tačnost objavljenih reklama.