Wednesday, April 17, 2024
ČASOPIS

Sohbeti Gavs-i Sanija kuddise sirruhu

Sohbet je potreba ljudske duše

Došao nam je najdraži mjesec u godini, mjesec ramazan, mjesec posta, učenja Kur’ana, teravija, druženja, iftara, sohbeta… U mjesecu ramazanu se intenziviraju druženja, muhabeti i sohbeti. No, budući da je mjesec ramazan i mjesec vježbanja lijepog ahlaka i odgajanja nefsa, potrebno je da posebno pazimo na to šta pričamo na skupovima.

Većina ljudi, nažalost, čak i tokom iftara i okupljanja u toku ovog blagoslovljenog mjeseca zapadaju u nehaj, gaflet, i čine neke od velikih grijeha kao što su to ogovaranje, trač, prenošenje tuđih riječi… Pazimo se tih grijeha, jer oni uništavaju naša dobra djela i pretvaraju ih u pepeo.

Ljudi imaju potrebu da se okupljaju, da se druže, da muhabete i sohbete. Ali, uvijek trebaju paziti na to da ta druženja ne budu popraćena spomenutim grijesima. U ovom broju časopisa izlažemo vam mnogo korisnih i zanimljivih tekstova.

Posebnu pažnju, međutim, skrenuli bismo vam na temu broja „Sohbeti Gavs-i Sanija, kuddise sirruhu“, koja je pregršt lijepih, jasnih i nedvosmislenih savjeta čija je namjera da osvijetle put vjernicima. Nadamo se da ćete draž ramazana i čitanja ovog prelijepog časopisa spojiti i da ćete uživati. Naš vam je prijedlog da uzmete časopis i pročitate nekoliko savjeta iz teme broja kada se okupite te da o tome razgovarate. Bolje nego da se spominju neke bespotrebne stvari i čini grijeh u ovom veličanstvenom mjesecu.

Želimo vam da ovaj mjesec provedete na najljepši način i da se što više približite Uzvišenom Allahu i Njegovome Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem.

Ramazan mubarek olsun!

Do skorog susreta u narednom, aprilskom broju, inšallah…Pretplatite se


Digitalni časopis

Sa godišnjom pretplatom dobivate digitalni časopis sa paketom apllikacija besplatno.

Samo paket aplikacija i digitalni časopis bez printanog izdanja godišnje je 30 km

Kontakt:

  • Semerkand: 14. Maja (Kasindloska) br 14., 71210 Ilidža, Sarajevo

    • Telefon, Viber, WhatsApp: (+387) 62 678 680

  • Semerkand Shop: Abadžiluk 2, Baščaršija, 71000, Sarajevo

    • Telefon, Viber, WhatsApp: (+387) 62 144 422

    • Telefon, Viber, WhatsApp: (+387) 61 303 012

Semerkand