Akaid – Islamsko vjerovanje

Knjiga koja je pred vama obrađuje osnove naše vjere. Vjera počinje s imanom i potvrđivanjem. Ko ne bude imao ispravno vjerovanje – neće imati ni lijep završetak. Zbog toga, osnove vjerovanja, koje su ujedno i temelj naše vjere, jesu na prvom stepenu po važnosti za svakog pojedinca. Mi smo ovu bitnu temu pokušali objasniti na jedan novi, sažet način, jezikom koji će biti svakome razumljiv. Teme koje su vezane za vjerovanje/iman izložene su redom, u obliku lekcija. Date su najvažnije informacije koje su ujedno i dovoljne; nije se ulazilo u detalje, rasprave i različite stavove. Neka je beskrajna hvala uzvišenom Allahu koji nas je počastio imanom i neka su najljepši salavati i selami na Njegovog miljenika Muhammeda a.s.

Sve vjerske osnove su unutar mjerila Kur’ana i sunneta, te odgovaraju zajedničkom stavu islamskih učenjaka. Ukratko, izloženo je vjerovanje ehl-i sunneta vel-džemaata, grupe koja se u časnim hadisima spominje kao grupa spašena od vatre (firka nadžije).

Na kraju svake lekcije nalaze se pitanja koja će ocijeniti i osvježiti naše znanje u vezi s tom temom. Odgovarajući na pitanja, svako može izmjeriti koliko je savladao temu.

Između tema su dodani tekstovi koji su u bliskoj vezi s temom, a koji je istovremeno okrepljuju, potiču nas na razmišljanje i dopunjuju je. Na kraju knjige sažeto je navedeno vjerovanje ehl-i sunneta.

Knjiga je pripremljena tako da je veoma lahko mogu koristi ljudi svih životnih doba.

Želim da ovo djelo bude korisno mojoj braći muslimanima i sestrama muslimankama.

Uspjeh je od Uzvišenog Gospodara, Njemu neka je beskrajna hvala.

Dr. Dilaver Selvi


Pisac: Dilaver Selvi

ISBN: 978-9958-665-16-5

Originalni naziv: Temel inanc esaslari

Prevodilac: Grupa prevodilaca

Izdanje: 1

Godina: 2013

Jezik: Bosanski jezik

Vrsta uveza: Meki uvez

Pismo: Latinica

Veličina: 135×210

Izdavač: Semerkand

Broj strana: 171

Težina: 170 g

Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina


Za kupovinu knjige može nas kontaktirati putem forme ispod:

Semerkand